מה חדש ברוויט 2021?

בכל שנה אוטודסק משחררת גרסה חדשה של רוויט ומבטיחה עדכונים מרגשים, שלרוב דווקא מאכזבים את קהל המשתמשים הנאמן. ב-2021 המצב אינו שונה, עם מספר עדכונים שיכולנו לחיות גם בלעדיהם.

השדרוג המוביל- קירות נטויים!

מה חדש ברוויט 2021?

ומה עוד? בואו ונסקור את האופציות החדשות שנפתחו בפנינו, ונראה כיצד ניתן לנצל אותם לטובתנו.

1. קירות נטויים
לא יאמן שהיכולת הזו לא היתה קיימת ברוויט עד עכשיו, אבל עדיף מאוחר מאף פעם.
בעת שרטוט הקיר, נוכל לבחור אם הקיר אנכי (Vertical) או נטוי (Slanted). אם בחרנו בקיר נטוי, תופיע שורה בה ניתן להזין את זווית הנטיה הרצויה של הקיר.
גם לאחר השרטוט ניתן לשלוט בזווית דרך סרגל ה-Properties או באמצעות גריפים שהתווספו בחלקו העליון של הקיר.
קיר נטוי רוויט

ואם תהיתם לעצמכם מה לגבי הפתחים שממקמים בקיר, תשמחו לשמוע שיש לנו אופציה חדשה להטות את הפתחים בהתאמה לקיר המשופע. בבחירת הפתח תופיע בסרגל ה-Properties אפשרות לסמן V בתיבה להטייתו.

פתחים בקיר נטוי רוויט
2. פריקאסט (יציקה מראש)
לשונית חדשה נולדה בריבון, ושמה Pricast.
בלשונית מספר כלים המשרתים אותנו להגדרת יחידות היצוקות מראש, חיזוקים והנחיות ייצור ספציפיות.
כפתור שיכול לעניין אותנו בעיקר כאדריכלים ומעצבים הוא כפתור ה-Split, שיכול להפוך קיר מבני לחתיכות פריקאסט בגודל קבוע מראש, להציג את המחברים בין היחידות ואפילו את נקודות העיגון כפי שמופיע בתמונה.
 
קיר פריקאסט ברוויט

כדי להשתמש באופציה הזו יש לוודא כי הקיר מוגדר כקונסטרוקטיבי, באמצעות בחירתו וסימון V בתיבה Structural בסרגל ה-Properties כמופיע בתמונה משמאל.

3. סגנון מבט ריאליסטי משודרג
אם התרגלת להשתמש בסגנון מבט Ray Trace בסרגל בקרת המבט, צר לי לאכזב אך האופציה הזאת כבר לא תהיה זמינה החל מגרסת 2021. יש צדק בביטול האפשרות הזו, שהציגה את המודל במבט כמעט מרונדר, אבל לא בדיוק. התזוזה במודל בעבודה עם הסגנון הזה היתה איטית ולעיתים אף גרמה לסגירת התוכנה.
סגנון מבט ריאליסטי רוויט

במקום, קיבלנו עדכון לסגנון המבט הריאליסטי, שפותר כמה מהבעיות שהיו כרוכות בהצגת המודל בעבר. חומרים רפלקטיביים מציגים עכשיו את ההשתקפות (במקום להופיע כשחורים), וניתנה לנו אפשרות להציג את המודל גם עם תאורה פנימית בלבד, לעת ערב. מכיון שמדובר בסגנון מבט ולא ברנדור, האפשרות הזאת הופכת את הצגת החומרים במודל לנעימה וחלקה משמעותית.

4. סיבוב תוויות דו-מימדיות עם האלמנט
בפירוט המבטים במודל שלנו, נשתמש בהרבה משפחות דו מימדיות, ביניהם סימבולים ותגים .
כידוע, יש לנו שליטה מלאה על הסימבולים והתוויות המוצגות בתוך הרכיבים הדו- מימדיים. אבל על דבר אחד לא היתה לנו שליטה עד היום- סיבוב של הטקסט עם האלמנט.
בתמונה העליונה משמאל אפשר לראות תג ריהוט, שגם אם מסובבים את משפחת הרהיט- נשאר אופקי.
החידוש בגרסת 2021 הוא שבעריכת המשפחה הדו- מימדית, מופיעה לנו תיבה חדשה, בה ניתן לסמן V לסיבוב המשפחה הדו- מימדית, עם האלמנט התלת- מימדי.
אם נעלה בחזרה את משפחת התג/ הסימבול לפרויקט, נראה כי הוא יסתובב אוטומטית יחד עם סיבוב האלמנט התלת מימדי.
 
סיבוב תג עם אלמנט ברוויט
5. פרמטר נראה/ נסתר ל-Void
עוד בקטגוריית המשפחות, אפשרות חדשה נפתחה לשיוך של פרמטר נראה/ נסתר (Yes/ No) לנפחי Void. למעשה נותן לנו את האפשרות לשליטה מתוך הפרויקט על חיתוך נפח באמצעות Void, או ביטול החיתוך.
פרמטר נראה/ נסתר ל-Void

(הדרכה ליצירת פרמטר נראה/ נסתר במשפחה תוכלו למצוא כאן בבלוג. הדרכה לשימוש בפרמטר נראה/ נסתר עבור הצגת שלבי העבודה בגיליון תמצאו כאן).

6. שדרוגים גרפיים ברשימות
מספר שדרוגים קטנים שיכולים להפוך את העבודה עם רשימות (Schedules) לנוחים יותר:
א. כפתור חדש בריבון ל”הקפאת” שורת הכותרת של הרשימה. הכותרת תמשיך להופיע בראש המבט גם אם נגלול מטה. שימושי למי שעובד עם רשימות ארוכות.
ב. צביעת כל שורה שניה. כמו שאפשר לראות בדוגמה מעלה, נפתחה בפנינו אפשרות להגדיר צבע לכל שורה שניה. הגדרה גרפית שהופכת את הקריאה לנוחה יותר, בייחוד ברשימות ארוכות. את ההגדרה המופיעה בתמונה ניתן למצוא תחת לשונית Appearance במבט ה- Schedule.
ג. נפתחה האפשרות לעשות Zoom In במבט הרשימות! עד לחידוש הזה לא הייתי מודעת שלא ניתן להשתמש בזום- אין במבט הזה, אבל למי מאיתנו שמרכיב משקפיים- זהו פרט חשוב לעבודה.
ד. ובמסגרת- איך לא חשבו על זה קודם.. כאשר נעמוד על אחת התיבות ברשימה, השורה כולה תהפוך למודגשת. עוד כלי העוזר לנו להתמצא במבט העמוס הזה של הרשימות.
שדרוגים גרפיים ברשימות
7. לינק PDF וניהול לינקים
א. עוד בגרסת 2020 קיבלנו את העדכון המיוחל המאפשר ייבוא קבצי PDF לרוויט. בגרסה החדשה נוכל עכשיו לייבא קבצים מסוג זה כלינק- במקום ייבוא חד פעמי לרקע, קובץ שניתן לעדכן ולטעון מחדש דרך חלון ה-Manage Links.
ב. ואם כבר דיברנו על ניהול הקבצים המיובאים, בחלון ה-Manage Links נמצא עכשיו לשוניות חדשות לניהול קבצי PDF וגם ניהול של קבצי תמונה ששתלנו בפרויקט. נחמד לראות את כל הקבצים המיובאים במקום אחד, ממנו ניתן לעדכן את נתיב השמירה, להוריד מהקובץ ולטעון מחדש.
לינק PDF וניהול לינקים
8. עיצוב גנרטיבי- Generated Design
במילים אחרות אפשר לקרוא לחלק החדש הזה- תכנון מבוסס תוצאה. הכפתור הזה מאפשר לנו להשתמש בכלי מחקר מוכנים, ליצירת אלטרנטיבות תכנון המתבססות על התוצאה הרצויה. לדוגמה, ניתן לחקור אופציות שונות למיקום רהיטים בהתחשב בחשיפה הגבוהה ביותר לחלונות במבנה. דוגמה נוספת יכולה להיות בחינת אפשרויות לסידור המספר הרב ביותר של השולחנות בחלל נתון, מבלי לפגוע במעברי מילוט מינימליים.
בשימוש בתוסף Dynamo נוכל ליצור איזה מחקר שנרצה לבחון לאורו את התכנון שלנו.
כלי מחקר אלו הם העתיד האמיתי של תוכנות BIM אז יש הרבה למה לצפות בעדכונים ובשנים הבאות.
 
עיצוב גנרטיבי- Generated Design
9. גרסה חדשה של Dynamo
אז אם כבר הזכרנו את היכולת לייצר מחקרים משלנו, ראוי לציין כי עם הגרסה החדשה של רוויט קיבלנו את הגרסה החדשה ביותר של Dynamo, כבר מותקנת כחלק אינטגרלי מהרוויט. דינמו, למי שלא מכיר, הוא תוסף המאפשר כתיבת סקריפטים לביצוע מטלות החוזרות על עצמן, ללא צורך בידע בתכנות.
(עוד תוספים חינמיים לרוויט ששווה להכיר בפוסט הזה).
10. נקודת עצירה במסלול תנועה
אם פספסתם את התוספת הנהדרת הזאת מעדכון הגרסה של 2020, דעו שאנחנו יכולים כעת לחקור את נתיבי התנועה במבנה, באמצעות כפתור Path of Travel, המופיע בלשונית Analyze. באמצעות מיקום נקודת ההתחלה ונקודת הסיום הרצויות, רוויט יציג לנו את הנתיב הקצר ביותר, בהתחשבות במכשולים העומדים בדרכנו. זהו כלי נהדר לבחינה של מסלולי מילוט למשל.
החידוש בגרסת 2021 מאפשר לנו ליצור נקודת עצירה לאורך הנתיב הזה, כמו למשל נקודת התכנסות לפני יציאה מהבניין.
נקודת עצירה במסלול תנועה רוויט
11. הדלקה או כיבוי של פילטר על המבט
עד היום, אם רצינו לבטל פילטר שהחלנו על המבט, היינו צריכים למחוק אותו מחלון ההגדרות Visibility Graphics. עם עדכון הגרסה נפתחה בפנינו אפשרות פשוטה אך חיונית- תיבת סימון להחלת הפילטר על המבט או לביטולו. נוכל להשאיר את הפילטר ברשימת ההגדרות הגרפיות ולהדליק/ לכבות אותו לפי הצורך.
(לקריאה נוספת על פילטרים- מה זה? למה זה טוב? ולהדרכה ליצירת פילטר חדש לחצו כאן).
12. התאמה אישית של מרחב העבודה
בפתיחה ראשונה של רוויט 2021 קופץ חלון השואל אותנו אם נרצה להתאים אישית את מרחב העבודה שלנו.
במעקב אחר ההנחיות בחלון נוכל להגדיר דיסיפלינות ואת התפקיד שלנו, לקבלת מראה מותאם של הסרגלים בתוכנה. מי שלא מתעסק כלל בנושא קונסטרוקציה למשל, יוכל להסיר את הלשונית הזו מהריבון.
האפשרות הזו נגישה וידידותית בגרסת 2021, אך יש לציין שניתן לבצע הגדרות אלו דרך חלון ה-Options גם בגרסאות ישנות יותר. מאותו חלון הגדרות נוכל תמיד להחזיר אלמנטים אם בחרנו להסיר אותם בהתאמה הראשונית.
התאמה אישית של מרחב העבודה רוויט
13. חידושים בתחום הקונסטרוקציה
בגרסת הרוויט החדשה ניתן למצוא תוספת אפשרויות בעבודה עם Rebar, שליטה גדולה יותר על מחברים, מידול של אלמנטי פלדה ועוד חידושים נקודתיים בתחום הקונסטרוקציה. פירוט מלא ניתן למצוא בבלוג הרוויט הרשמי של חברת אוטודסק כאן.
 
לסיכום ניתן לומר כי לא ראינו חידושים מרעישים במיוחד, אך כן קיבלנו שיפור של תכונות נקודתיות שיכולות לעזור לנו בעבודה השוטפת. מקווים לראות התפתחות נוספת בתחום העיצוב מבוסס תוצאה ונראה כי Dynamo כאן כדי להישאר.
תרצו הדרכה מפורטת על אחת מהפונקציות החדשות? כתבו לנו בתגובות מטה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

התחברות לאתר

עוד לא נרשמת לאתר? קודם כל יש לבחור את הקורס שלך כאן.

כבר נרשמת? יש להכניס שם משתמש וסיסמה:

מצטרפים?

קבלו את הטיפים המעולים שלנו אחת לשבוע ישירות למייל!

הרשמו עכשיו:

אם לא ראית את המייל שלנו, יש לבדוק ב’קידומי מכירות’ או ‘ספאם’.

תודה על ההרשמה! קוד הקופון הוא:

WELCOME

השתמשו בו בעמוד הקופה כדי לקבל 10% ההנחה

על כל החבילות והקורסים המלאים באתר

בואו נדבר

השאירו לנו פרטים מלאים ובמה נוכל לעזור.

נחזור אליכם בהקדם!