בין אם עבדת כבר שנים רבות באוטוקאד, או שרק התחלת את צעדיך הראשונים בתחום האדריכלות והעיצוב. כנראה ושאלת את עצמך- האם כדאי לעבור לרוויט? שווה להשקיע וללמוד עוד תוכנה?
בעוד שכולנו התחלנו את עבודתנו בשרטוט דו מימדי, רוחות השינוי מורגשות באוויר. המידול התלת מימדי משתלט על העולם בסערה. פשוט כי זוהי יעילה וידידותית יותר לעבודה על הפרויקטים שלנו.
עוד ועוד אדריכלים, מעצבים ומהנדסים מבינים. כדי לשמור על תחרותיות בשוק, יש להכשיר את עצמנו בתחום ה-BIM. ורוויט, כיודע, היא המובילה בתחום.

ההתנגדות הראשונית מובנת. מדובר בהשקעת משאבים בהכשרה וכן שדרוג החומרה הקיימת. וכמובן ישנה עלות כספית לא מבוטלת ברכישת הרישיון. במקביל יתכן ואתם מתמודדים גם עם האלמנט הפסיכולוגי. שינוי הרגלים רבי שנים בעבודה עם תוכנה שאנו בקיאים ושולטים בה.
ולמרות כל הקשיים שבמעבר, תמצאו שבסופו הוא משתלם. אחרי תקופת ההסתגלות, נגלה תוכנה מהירה בהרבה, שלא תבינו איך לא עבדתם בה עד עכשיו. אז בואו ונראה מספר יתרונות וחוזקות שמציעה הרוויט. כל מה שהופך אותה לתוכנה הפופולרית ביותר בתחום ה-BIM:
רוצים לשמוע עוד על BIM ועל יתרונות העבודה ברוויט? צפו בשיעור הראשון מתוך מיני קורס ‘רויט, נעים להכיר’ חינם!
תכנון בתלת מימד
היתרון הראשון שבזכותו כדאי לעבור לרוויט מובן מאליו- עובדים בתלת מימד. אנחנו מייצרים מבטי תלת מימד אוטומטיים כבר בשלב התכנון הראשוני. העבודה בתלת מימד משלבי הפרויקט המוקדמים, עוזרת לנו וללקוח להבין את הפרויקט טוב יותר. ההבנה הזאת משפרת את רמת התקשורת שלנו סביב הפרויקט.
שינויים מהירים, עדכון בכל המבטים
הפרויקט שלנו חווה שינויים רבים בזמן התכנון, המכרז ואף בביצוע. ברוויט אנו עובדים על מודל תלת מימדי חכם ומביטים בו בכל פעם מכיוון אחר. כל שינוי שנבצע במודל יתעדכן אוטומטית בכל המבטים: תוכניות, חתכים, חזיתות ורשימות. תכונה זו היא שנתנה לתוכנה את שמה Revit – Revise it quickly.
ספריות מוכנות לרכיבי בניין
כאשר אנחנו מתקינים את רוויט במחשב, יותקנו איתה סט שלם של רכיבים פרמטריים לעיצוב הבניין- חלונות ודלתות, רהיטים, כלים סניטריים ועוד. נוכל לבצע התאמות בפרמטרים של רכיבים הקיימים, לשימוש מותאם לפרויקט הספציפי. רכיבים שערכנו נשמרים לשימוש בכל פרויקט עתידי.
תיאום מערכות
יש לנו אפשרות להכניס מידע לגבי מערכות למודל שלנו, ולגלות התנגשויות בשלב מוקדם מאוד של התהליך. זאת בין אם היועצים לפרויקט עובדים ברוויט ובין אם לא. נוכל להתמודד ולפתור הצטלבויות של מערכות וצמתים בעייתיים, באמצעות מידע תלת מימדי מהמודל.
חישוב כמויות ועלויות
עוד יתרון אדיר של עבודה ברוויט, היא הייצור האוטומטי של רשימות. רוויט, כתוכנת BIM, יודעת להכין כתבי כמויות כתוצר לוואי, עם מאמץ מינימלי מצידנו. כך נוכל לבצע הערכות ובדיקות תקציביות בכל שלב של הפרויקט.
ניהול קבצים מרוכז
במקום חלוקה בקבצים לסוגי מבטים, שלבים ודיסיפלינות, ברוויט ננהל את כל חומרי הפרויקט מקובץ אחד. לא עוד מעבר בין עשרות קבצים ותיקיות, אלא עבודה יעילה ומרוכזת. הנושא הזה חשוב במיוחד בעבודה במשרדים, כאשר מספר קולגות עובדים על אותו הפרויקט. ומכאן לנקודה הבאה-
שיתופי פעולה יעילים
רוויט מאפשרת עבודה של מספר גורמים על קובץ ראשי, עם ניהול הרשאות עריכה לפי תחום העיסוק. בצורה זו, ניתן לקדם את הפרויקט בכמה מישורים במקביל, ומבלי לפגוע בעבודה של גורמים אחרים במשרד. חשוב לציין כי תכונה זו מתאפשרת רק כאשר כולם עובדים על קובץ ברשת הפנימית של המשרד.
תאימות אוטוקאד
גם אם אנחנו התקדמנו לעבודה ברוויט, חייבים להכיר בעובדה שבעלי מקצוע רבים עדיין משתמשים באוטוקאד. למזלנו, רוויט נרכשה ע”י בית התוכנה אוטודסק, ולכן התאימות בין התוכנות כמעט מושלמת.
התוצרים המתקבלים בייצוא מרוויט לאוטוקאד נקיים, ברורים ומסודרים. מי שמקבל את קובץ ה-CAD לא יוכל לדעת שהקובץ שורטט בכלל ברוויט. גם הייבוא של אוטוקאד לתוך הרוויט מתבצע בצורה חלקה ונוחה, ומאפשר לנו לקבל תוכניות מדידה, מצב קיים ומידע נוסף הישר לתוך המודל שלנו.
אז שורה תחתונה- כדאי לעבור לרוויט?
בוודאי שכן. כי מעבר ליתרונות הטכניים שפרטתי במאמר הזה יש עוד נדבך שחשוב להזכיר. בנייה של מודל תלת מימדי, אינטראקטיבי וחכם, הופכת את העבודה עצמה למהנה ונעימה הרבה יותר.
רוויט עובדת בשבילנו, ולא אנחנו בשבילה. היא הופכת פעולות סיזיפיות וחזרתיות- לאוטומטית. לכל קו ורכיב יש משמעות ומידע, הוא אינו עומד לבדו אלא מחובר למודל בכללותו.
רוויט היא לא תוכנה מושלמת, היא עדיין דורשת מאיתנו המתכננים רמה גבוהה של השקעה. אבל אין ספק שתוכנות BIM הן צעד משמעותי בכיוון הנכון בתחום התכנון והבניה, ואני אישית סקרנית לראות עד לאן רוויט תתפתח ותגיע.
התחילו את הצעד הראשון בלימוד רוויט היום.
היחידה הראשונה להכרות עם התוכנה- ניתנת לצפיה ללא עלות! לחצו מטה לצפיה ולפרטים:
2 מחשבות על “האם כדאי לעבור לרוויט?”
האם רויט מחשבת תיאורה לחללים????
היי דפנה. אכן, יש אפשרות לחישוב תאורה באמצעות תוספים, לדוגמה:
https://lightinganalysts.com/software-products/elumtools/overview/