
אז איזה מחשב לרוויט הכי מומלץ? ללימודים, לעבודה במשרד או בבית, אני תמיד ממליצה על עבודה עם לפטופ. בעיקר כי לי חשובה בייחוד הניידות והיכולת לעבוד מכל מקום.
עם זאת יש לקחת בחשבון כי למחשבים ניידים יש כמה חסרונות בהשוואה למחשב שולחני (PC או דסקטופ). ראשית, לרוב הם יהיו חזקים פחות ממחשב שולחני, ובדרך כלל יקרים יותר. אם העלות משמעותית עבורך יותר מהניידות, שווה לשקול לקנות דווקא מחשב נייח.
עוד אלמנט שחשוב לקחת בחשבון הוא שמחשב שולחני ניתן להרכיב מרכיבים שונים, בעוד שמחשב נייד נקנה כיחידה אחת עם מפרט קבוע. לאחר 4-5 שנים (בתקווה לא פחות) נצטרך לשדרג את יכולות המחשב שלנו, עם ההתפתחות בתוכנות שאנחנו עובדים איתן. במחשב נייח נוכל לשדרג רכיב בודד כדי לקבל ביצועים טובים יותר, אך אם יש לנו מחשב נייד, נטרך להחליפו ולקנות יחידה חדשה לגמרי.

אבל עם כל החסרונות, המחשב הנייד נותן לנו את היכולת לעבוד מכל מקום ולקחת את המשרד איתנו לאן שנרצה. עם משבר הקורונה למדנו כמה חשובה היכולת הזאת וגם ראינו כיצד העבודה מרחוק הולכת ותופסת נפח משמעותי בשוק העבודה.
אז אם כמוני, אתם רוצים לקחת את כל העבודה שלכם בתיק גב קטן, דעו שאין בעיה לעשות זאת ממחשב נייד. למעשה, את כל האתר הזה, המוצרים והקורסים שכלולים בו, בניתי מהמחשב הנייד שלי.
ההמלצות בפוסט מבוססות על הדרישות המופיעות באתר Autodesk לעבודה ברוויט 2023, במפרט המינימלי. ככל שתעבדו על פרויקטים גדולים ומורכבים יותר, כך תצטרכו לשדרג את הרכיבים השונים.
נזכיר שרוויט לא עובדת על מערכת הפעלה של מק. בנוסף למפרט החלקים השונים של המחשב, נדרשת מערכת הפעלה של ווינדוס 10 או 11 עבור הגרסה החדשה ביותר של רוויט.
אז מה צריך שיהיה במחשב כדי לעבוד ברוויט?
מאיץ גרפי (או כרטיס גרפי)
רכיב במחשב שיודע לקחת את המידע הגרפי בקוד ולהמיר אותו למה שאנחנו רואים על המסך. פעולת התרגום הזו חשובה לנו במיוחד כאשר אנחנו עובדים עם מודל תלת מימדי וזזים בתוכו. אם קרה שהסתובבת סביב המודל ולקח לתמונה שניה לעלות- מדובר באיטיות של המאיץ הגרפי. הגודל המינימלי הנדרש- 4GB.
RAM
ראשי תיבות שמשמעותן Random Access Memory או בעברית- זיכרון גישה אקראית. תפקידו לאפשר גישה מהירה לתהליכים שקורים בזמן העבודה שלנו על המחשב. ה-RAM מאיץ את העבודה של המחשב, כיוון שאין לו צורך לגשת לזיכרון הקבוע והאיטי יותר, אבל בניגוד לזיכרון קבוע, כל מה שנשמר ב-RAM נמחק עם כיבוי המחשב. הגודל המינימלי הנדרש- 8GB.
מעבד
נקרא גם יחידת העיבוד המרכזית של המחשב (CPU- Central Processing Unit).
היחידה הזו שולחת פקודות לביצוע משימות לכל רכיבי המחשב, על בסיס תוכנת ההפעלה (חלונות במקרה שלנו). זהו בעצם מרכז השליטה של המחשב ולכן הוא החלק החשוב והיקר ביותר במחשב. המעבדים המודרנים כוללים מספר ליבות עיבוד, וככל שיש יותר ליבות למעבד, כך הוא חזק ומהיר יותר.
המעבדים האפשריים: Intel® i-Series, Xeon®, AMD® Ryzen, Ryzen Threadripper PRO, 2.5GHz או יותר.
כונן קשיח
רכיב לשמירת הנתונים במחשב, כאן נמצא כל הזיכרון לטווח ארוך של המחשב שלנו. כיום רובנו משתמשים בכונן מסוג SSD או Solid State Drive, המאפשרים גישה מהירה בהרבה לזיכרון המחשב, וכן צורכים פחות חשמל.
הגודל המינימלי המומלץ- 256GB, אבל כדאי לכוון ל- 1TB.
טיפ- גודל מסך/ משקל
בעבודה עם מחשב נייד, בו המסך הוא חלק אינטגרלי מהמערכת, נרצה תצוגה גדולה ונוחה. כזו שתאפשר לנו לעבוד לאורך זמן, ללא מאמץ מיותר על העיניים. עם זאת, ככל שנגדיל את המחשב בדרך כלל יעלה גם משקלו. לא כולנו לוקחים את המחשב איתנו על הגב באופן יומיומי, אך במחשב נייד ראוי שניקח את התכונה הזו בחשבון.
השוו בין דגמי מחשבים שונים באמצעות סינון ע”י הפרמטרים המצויינים מעלה לדרישות מינימליות.
תוכלו לבצע את ההשוואה מהקישור הזה. ו.. תתחדשו!
מחשב לרוויט חדש? אולי שווה להתקין בו טמפלט מקצועי. לפרטים לחצו על התמונה:
2 מחשבות על “לפטופים מומלצים לעבודה עם רוויט”
היה לי VOSTRO של DELL ואני לא ממליצה בכלל. מהרגע שקניתי אותו הוא לא הפסיק לעשות בעיות ואחרי שנתיים קרס ומת.
מה שכן לDELL יש אחריות מעולה, והם זיכו אותי עליו.
היי תמר,
תודה על התגובה! בהחלט אבדוק שוב את הביקורות ברשת לראות אם זאת בעיה שחוזרת על עצמה.
לפני שנים היה לי סיפור דומה עם מחשב של טושיבה, אבל הבנתי שהיה מדובר ביחידה הספציפית שלי שלא הורכבה כראוי.
נמשיך לעדכן!