הכנת את תוכניות הבניין ועכשיו הגיע הזמן ליצור מבטים מפורטים של חשמל, תאורה, ריצוף ועוד. בפוסט הבא נלמד כיצד ליצור מבטים נוספים על גבי אותה תכנית בסיסית. בדוגמה נראה יצירת תכנית חשמל ברוויט, אך נוכל להשתמש בכלים אלו לכל סוג תכנית. (בסוף הפוסט סרטון הדרכה בן 4 דקות).
בהדרכה אני משתמשת במשפחות מתוך סט החשמל והתאורה המלא של מקצועני רוויט. הסט כולל מודלים תלת מימדיים, סימבולים לתכנית, מקראות ורשימות אוטומטיות. כל הפרטים כאן.
בואו נתחיל שלב אחרי שלב וניצור יחד תכנית חשמל מקצועית ומרשימה:
יצירת מבט תכנית חשמל ברוויט
1. נתחיל בשכפול מבט תכנית קומה קיימת. נלחץ עם לחצן ימני על שם המבט בסרגל ה-Browser ובחירה באופציה Duplicate. נבחין בין 3 סוגי שכפול:
- נבחר Duplicate- לשכפול רכיבי הבניין בלבד.
- נבחר Duplicate with detailing- שכפול רכיבי הבניין והאנוטציה (טקסטים, מידות : דו- מימד)
- נבחר Duplicate as dependant- שכפול רכיבי הבניין והאנוטציה, כשכל שינוי באנוטציה יבוא לידי ביטוי גם במבט המקורי (לא מומלץ להשתמש באופציה זו).
לשם הדוגמה, נבחר באופציה השניה- שכפול רכיבי הבניין עם האנוטציה שלו.
לאחר שכפול המבט נועבר אוטומטית למבט החדש.

2. נשנה את שם המבט באמצעות לחיצה עם לחצן ימני בעכבר על שם המבט ב-Browser ובחירה באופציה Rename. נקליד את השם החדש (לדוגמה “תכנית חשמל”) ונלחץ על OK לאישור.
חשוב לתת למבט שם שיקל עלינו את ההתמצאות בכל העתקי המבט שנייצר.


גרפיקה של תכנית החשמל
3. נבצע עריכה גרפית של המבט.
בתכנית החשמל אני בוחרת להעלים את קווי המידה, הטקסטים והתגים החיצוניים. אעשה זאת ע”י בחירת אלמנט אחד מכל קטגוריה, לחיצה בלחצן ימני עם העכבר, בחירה ב-Hide in view ו-Category. (במידה ונרצה להציג קווי מידה או טקסטים בהמשך, עדיף למחוק את האלמנטים ולא להסתיר אותם.)
ניתן להגדיר דריסה גרפית גם דרך חלון Visibility/ Graphics, כמו שהדגמתי בפוסט הזה ‘יצירת חתך תלת מימדי ברוויט‘

כעת נציג את כל הרכיבים במבט ב-Halftone , על מנת שסימוני החשמל יבלטו מעל ליתר המידע בתכנית. זאת נעשה ע”י בחירת כל הרכיבים במבט, לחיצה על לחצן ימני בעכבר ובחירה ב-Override graphics in view, ואז By elemnt. יפתח לנו חלון הגדרות גרפיות ובו נסמן V בתיבה של Halftone.


קיבלנו מבט בחצי צבע, שעל גביו נתחיל לפרט את תכנית החשמל:

זכרו שכל הגדרה גרפית שמבצעים במבט, ניתן לשמור כטמפלט גרפי ולהחיל אותו על מבטים שונים בפרויקט, או לשמור אותו בקובץ הטמפלט לשימוש בפרוייקטים עתידיים. כלומר נעשה את כל ההגדרות האלו פעם אחת ובכל תכנית חשמל עתידית נוכל לקבל את המראה הזה עם פקודה בודדת של טמפלט גרפי.
בטמפלט המקצועי המלא שלנו, מחכים לכם טמפלטים גרפיים לכל שלבי הפרויקט. לפרטים לחצו כאן.
ונחזור לתכנית החשמל שלנו-
שתילת גופי חשמל בתכנית
4. נייבא משפחות של הסימבולים הרצויים לחשמל. חשוב להשתמש במשפחות שמציגות את הסימבולים בדו מימד וגם את הגופים בתלת מימד, כך שיופיעו בכל יתר המבטים. כדי לא לבזבז זמן בחיפושים אחר המשפחות המתאימות, יצרנו סט חשמל ותאורה מלא להורדה ושימוש מיידי.

5. לאחר הכנסת המשפחות הרצויות לפרויקט, נמקם אותן כמו כל רכיב רגיל על גבי הקירות בתכנית.אם יש לנו סימבולים שממוקמים מתחת לגובה הרהיט, כדאי להעביר את המבט לסגנון Wireframe- בסרגל בקרת המבט הנמצא בחלק התחתון של החלון, מצד שמאל.

הטאץ' הסופי
6. כעת נוסיף אנוטציה- קווי מידה וטקסטים לפי הצורך

7. לבסוף, נוסיף את מקרא החשמל. ניתן לייצר מקרא חשמל בתור מבט Drafting view בתוך הפרויקט, אבל אני ממליצה להשתמש במשפחה של מקרא שניתן להשתמש בה שוב ושוב בכל פרויקט שנבחר. גם את המקרא הזה אפשר למצוא בסט החשמל והתאורה המלא של מקצועני רוויט..

כל השלבים מהפוסט שקראת, בסרטון הדרכה קצר:
הבלוג המפורסם השבוע נוצר לבקשת חברי קבוצת הפייסבוק שלנו!
מה הטיפ הבא שהיית רוצה לראות? כתבו לי בתגובות!