בעוד שרוויט אדריכלות היא התוכנה המדוברת ביותר בשוק כיום, קיימות לתוכנה גרסאות הנדסה (רוויט MEP) יעילות וחשובות לא פחות. אז מה ההבדל בין הגרסאות, מי משתמש באיזו גרסה ומה זה לעזאזל MEP? בואו ונגלה.
רוויט Architecture
הגרסה המוכרת ביותר של תכנת הרוויט היא זו של האדריכלות. זו גם הגרסה הראשונה שיצאה לשוק ולאחר 5 שנים הצטרפו אליה גרסאות הקונסטרוקציה וה-MEP. בגרסת האדריכלות נמצא את האלמנטים המבניים המרכיבים את הבניין בלשונית הבית.
רוויט Structural Engineering
מהנדסי קונסטרוקציה, או מהנדסים אזרחיים בגרסה זו. כאן נמצא בלשונית הבית כפתורים הקשורים לקונסטרוקציה כדוגמת קירות תומכים, עמודים וקורות.
רוויט MEP
ראשי תיבות של Mechanical, Electrical, Pluming.
בגרסה זו ישתמשו מהנדסי מיזוג אוויר, מהנדסי חשמל ומהנדסי אינסטלציה. כאן נמצא בלשונית הבית את סרגל המערכות, המאפשר מיקום של תעלות, צנרות ואלמנטי מיזוג אוויר.
התפריטים השונים בריבון
התאימות בין הגרסאות משתפרת עם כל שחרור של גרסה חדשה של רוויט. למעשה, ברוויט אדריכלות ניתן למצוא כיום בלשוניות השונות בריבון (התפריט העליון של התוכנה) את הביטוי לגרסאות ההנדסה:
תפריט האדריכלות
כאן נמצא את כלי הבניה המרכיבים את המודל הראשי כדוגמת קירות, רצפות, תקרות, גגות ומדרגות.

תפריט קונסטרוקציה
כאן נמצאים הרכיבים המבניים של המודל כדוגמת קורות, עמודים ומסבכים.

תפריט מערכות (רוויט MEP)
בלשונית זו נמצא כלים למיקום מערכות במודל כדוגמת תעלות, צנרות, פתחי מיזוג אוויר ומערכות ספרינקלרים.

תפריט ניתוח
אלמנט שנוסף בגרסאות האחרונות של רוויט אדריכלות, שהיה קיים עד כה רק בגרסאות ההנדסה , היא לשונית הניתוח Analyze, המאפשרת בדיקת עומסים קונסטרוקטיבים, ניתוח עומסים תרמיים ואנרגטיים ואף בדיקה של צנרות ותעלות.

אם תרצו לדעת מה חדש בגרסת רוויט 2021, ניתן לקרוא עוד כאן.
אין ספק שככל ובעלי המקצוע בענף הבניה מתקדמים לעבודה ברוויט, כך שיתוף הפעולה בין הדיסיפלינות השונות הופכת קלה ויעילה יותר. בעבור מהנדסי הבנייה השונים, העבודה עם רוויט מהווה מהפכה של ממש, משום שבעוד ובתחום האדריכלות והעיצוב עבודה בתלת מימד נהוגה זה שנים רבות, בתחומי ההנדסה ממשיכים לעבוד בתוכנות CAD דו מימדיות עד לעצם היום הזה.
מנסים לשכנע את הבוס לקדם את המשרד לרוויט? שלחו לו את הלינק לפוסט הבא: האם כדאי לעבור לרוויט?
רוצה ללמוד בעצמך?