התבקשתי לעזור לא פעם בבחירה בין הגרסה המלאה של רוויט לבין רוויט לייט ( LT או Light). הגרסה הקלה נמכרת במחיר מוזל משמעותית. אז האם שווה להשקיע ברישיון של הגרסה המלאה או שניתן להסתפק בגרסת הלייט? והכי חשוב- מה ההבדל בפועל ביכולות בין שתי הגרסאות?
בקצרה- למי שעובד על פרוייקטים אדריכליים פשוטים, או בעיצוב פנים, תספיק הגרסה הקלה. מרבית ההבדלים נעוצים בתכונות המתקדמות יותר כמו ניתוחים, דו”חות, לינקים ועבודה שיתופית. אם כי יש מספר פונקציות שיחסרו למי שהשתמש בעבר בגרסה המלאה וחושב לשנמך לרוויט לייט.

משתמשים חדשים ברוויט, העובדים כעצמאיים על פרויקטים קטנים, יוכלו לרוב להסתפק בגרסת הלייט ולחסוך כמה אלפי שקלים בשנה. באופן כללי, נראה כי ניתן למצוא פתרונות יצירתיים ולהגיע לאותו תוצר כמו עם הגרסה המלאה. אם כי הפתרונות האלו יכולים להיות מעט מסורבלים ויעלו לנו בזמן עבודה.
אז בואו ונסקור את ההבדלים העיקריים בין הגרסאות, ואיך הם משפיעים על העבודה היומיומית. נתחיל בשתי הנקודות הכי כאובות שבהחלט נרגיש בחסרונן בגרסה הקלה:
1. אין אפשרות לייבא קבצי PDF
אם חגגנו את היכולת לייבא קובץ PDF בגרסאות האחרונות של התוכנה, רויוט לייט לוקחת אותנו צעד אחורה ולא מאפשרת את השדרוג הזה.
עדיין נוכל לייבא קבצי אוטוקאד בפורמט DWG. כך שנוכל לייבא את קובץ ה-PDF לאוטוקאד, להמיר אותו לקווים (בהנחה והוא ווקטורי), לשמור ולייבא אותו לרוויט בפורמט החדש.
2. אין שליטה גרפית על לינקים
ב- Revit LT לא ניתן לנהל גרפית לינקים של קבצי רוויט אחרים שהכנסנו לתוכנה.
בגרסה המלאה אנחנו נהנים מהאפשרות להסתיר קטגוריות מסויימות של קובץ הלינק ולהציג את אותן קטגוריות במודל הראשי.
אם לדוגמה ייבאנו לינק של קומה טיפוסית ומיקמנו אותה מספר פעמים בבניין. נוכל להציג מפלסים של המבנה כולו, אך להסתיר מפלסים פנימיים שהגיעו עם הלינק.
אפשר להגיע לאותה התוצאה באמצעות עריכה גרפית נצטרך בקובץ המקורי ולפני הייבוא. אולם התהליך הזה מסרבל את העבודה. בכל פתיחה של קובץ הלינק נצטרך לסגור את המודל הראשי, או לטעון מחדש את הלינק לאחר השמירה.

3. אי אפשר להשתמש במידול במקום
אם התרגלת להשתמש בכלי ה-Model in Place ליצירת רכיבים המותאמים לאתר… חדשות רעות. האפשרות הזאת לא קיימת בגרסה הקלה.
מי שעובד בעיצוב פנים בוודאות ישים לב שהכלי הזה לא קיים. אנו משמשים בו רבות במידול של נגרות המותאמת לפרוייקט, כמו ארונות, ספריות ומטבחים.
נוכל להתגבר על החוסר בכלי המידול במקום על ידי יצירה ושתילה של משפחות. נצטרך למדוד את החלל בקובץ הפרוייקט ולמדל את הנפחים שיוצרים את הנגרות שלנו בקובץ נפרד. כל התאמה או עריכה תצטרך להתבצע בקובץ המשפחה ומחוץ לקובץ הפרויקט.

4. לא ניתן לעבוד בשיתוף על קובץ
ההתקנה של גרסת רוויט לייט מתאפשרת על עמדה בודדת בלבד, ללא התקנת רשת. כלומר, אם אתם עובדים במשרד ורוצים להיות מסוגלים לעבוד יחדיו על הרוויט- הגרסה הקלה לא תספיק לכם.
גם יכולות שיתוף הפעולה על המודל, העברת הערות ובדיקת התנגשויות בין מודלים לא קיימת בגרסה הזאת. אך מי שעובד לבדו וללא עבודה עם יועצים ברוויט, זה לא ממש חיסרון.
5. אין שימוש בתוספים
אם התרגלת לעבוד עם תוספים לרוויט- עבור ייצור רשימות, ייצוא לקאד ואפילו עם דינמו, תתאכזבו לגלות כי רוויט לייט לא מציעה כלל אפשרות לעבודה עם תוספים. זהו אחד ההבדלים המשמעותיים ביותר בין הגרסאות.
6. צריך לשלם אקסטרה על רינדורים
העבודה עם החומרים והתאורה לרינדור, עבור יצירת הדמיות ריאליסטיות, זהה בין הגרסה המלאה והקלה. אולם, האפשרות לרינדור בתוך הרוויט עצמה לא קיימת בגרסת LT. במקומה, ישנה אפשרות לרנדר בענן.
הרינדור בענן מצריך מאיתנו לשלם באסימונים (Tokens) שיש לרכוש בעלות נוספת. מדובר בעלות של כ-3$ לאסימון, כאשר ישנן אפשרויות לתשלום חד פעמי עבור משתמשים ארעיים, או מינויים למשתמשים כבדים יותר.
את האפשרויות ואיך לבחור ביניהן ניתן לראות פה באתר אוטודסק.

לסיכום- האם מתאים לך לעבוד ברוויט לייט
אני ממליצה למי שעובד על עמדה בודדת ובקנה מידה קטן (בניה פרטית או ציבורית) להסתפק בגרסת הלייט המוזלת, הרי תמיד אפשר לשדרג!
ונשמח לשמוע מה חשבתם- בתגובות לפוסט!

את ההשוואה המלאה בין הגרסאות ניתן לראות באתר אוטודסק כאן.
4 מחשבות על “מה ההבדל בין רוויט לייט לגרסה המלאה?”
האם ניתן לשמור ולהוריד קובץ עבודה שנעשה בתקופת ניסיון של רוויט?
כמה עולה גרסת הלייט?
תודה רבה
גרסת הניסיון של רוויט זהה לתוכנה המלאה. אין בעיה לשמור את הקבצים שנבנו דרכה.
לגבי רכישת התוכנה ועלויות תצטרך לפנות לתים קאד, אנחנו לא משווקים אותה.
לא הבנתי את הסעיף על עבודה בשיתוף, האם הכוונה היא שלא ניתן לעבוד בכלי של קולבוריישן, או שאי אפשר לפתוח את אותו הקובץ על ידי תוכנת לייט ותוכנה מלאה?
לא ניתן לעבוד בכלי Collaborate. אפשר לפתוח קבצים שנוצרו בגרסה המלאה.