עם ההתקדמות בעבודה על הפרויקט, ובייחוד בשלב תוכניות העבודה, נבחין בריבוי סימבולים וקווים של החתכים. הם מפנים למבטים שאנחנו באמת צריכים ולא רוצים למחוק אותם. אבל אנחנו גם לא רוצים להצטרך להסתיר אותם אחד אחד ידנית.
יש לנו כמה דרכים לשליטה על הצגת הקווים האלה בצורה אוטומטית כמו שאנחנו אוהבים. כאלו שמתעדכנות מלבדן כשאנחנו עוברים שלבי עבודה, רמות פירוט או קנה מידה. אפשר כמובן לשמור את ההגדרות שניצור בתוך הטמפלט שלנו כדי להכיל אותן על כל הפרויקטים העתידיים שלנו.
בהדרכה נראה שלוש שיטות אפשריות לשליטה על תצוגת קווי החתך במבט, נפרט ונעבור על כל אחת בנפרד.
ההגדרות החכמות האלו מייעלות את העבודה והופכות אותנו ממדלים רגילים למקצועני רוויט. ודאו שאתם מבקרים בעמוד הקורסים שלנו כדי לראות מה עוד יש ללמוד ולגלות!
לשם ההדגמה פתחתי פרויקט ואפשר לראות שעל התוכנית נוצרו המון מבטי חתך, ממספר טיפוסים שונים, תוך כדי עבודה.
חלקם קשורים לשלב הגשה, חלקם יכולים להיות חתכי עזר שאצטרך תוך כדי תכנון. מבטים שעוזרים לי לבנות פינות מסויימות במודל ואני צריכה כדי למדל, אבל סתם מעמיסים על התוכנית.
תמיד ניתן לבחור אלמנט בודד ועם לחצן ימני לבחור באפשרות הסתרה שלו. אבל נרצה ליצור חוקיות שתסתיר את קווי החתך באופ גורף בהתאם למצב התכנוני. בין אם מדובר בשלב העבודה, קנה המידה או רמת הפירוט. אז בואו נתחיל ונראה את השיטה הראשונה:
הסתרת קווי חתך ברוויט לפי קנה המידה של התוכנית
השיטה הראשונה בסיסית ומוכרת למדי. היא מסתירה את החתכים אוטומטית כאשר אנחנו עוברים מקנה מידה אחד לאחר.
כאשר אני משנה את קנה המידה של התוכנית ל-1:100, התוכנית משתנה בגודלה אבל הסימבולים נשארים באותו הגודל ומופיעים כמאוד גדולים על רקע התוכנית. אני רוצה להסתיר את החתכים בקנה המידה הזה.
בבחירת כל אחד מהקווים, נוכל לראות בסרגל המאפיינים את השורה Hide at Scale Courser Then. כלומר כאשר קנה המידה גדול מזה שבו אני נמצאת, הקו יוסתר. אשנה את ההגדרה ל 1:50. כלומר בקנה מידה 1:100 הקווים כבר לא יופיעו.
ואכן לאחר האישור, היות והמבט הוא בקנה מידה של 1:100- כל החתכים שבחרתי נעלמו. האחרים נשארו.
כדי להחיל את ההגדרה בצורה יעילה על כל האלמנטים, נוכל לבחור את כל המודל ולהשתמש בפילטר כדי לבחור רק את הקטגוריה של החתכים.
אבל, נוכל גם לבחור קו בודד ולבצע בחירה לפי טיפוס עם לחצן ימני ו- Select All Instances. אז להגדיר אם נרצה רק את אלו הנראים במבט או בפרויקט כולו עם Visible in View או In Entire Project.
לאפשרות הבחירה של האלמנטים בכל הפרויקט יש גם קיצור מקלדת SAI (קל לזכור- Select All Instances), קיצור מאוד מאוד שימושי.
הסתרת קווי חתך ברוויט לפי מילת מפתח בשם הטיפוס
השיטה השניה (ספוילר- גם השלישית) נעזרת בפילטר כדי להסתיר את החתכים לפי חוקיות ייחודית. כזאת שלא מסתירה את כל הקטגוריה ומאפשרת לנו להציג חתכים מסויימים ולהסתיר אחרים.
כבר פרסמתי בעבר פוסט שלם על עבודה עם פילטרים ברוויט, אבל הפעם נראה דוגמה ספציפית לפילטר שקשור למבטי החתך. ממליצה להיכנס לקריאה מעמיקה יותר של מה זה פילטר ועל השימוש בהם בפוסט.
את הפילטרים ניתן ליצור בצורה מערכתית דרך לשונית Manage, או להגיע להגדרות ישירות מתוך המבט עם Visibility Graphics.
הלשונית האחרונה מתייחסת לפילטרים ונעבור אליה.
כרגע אין פילטרים שחלים על מבט. נוכל להוסיף אחד קיים ששמור בטמפלט או ליצור אחד.
עבור הדוגמה ניצור פילטר חדש. ניתן לו את השם ‘חתכים להסתרה’.
בין אם יצרנו פילטר חדש או נשתמש בפילטר קיים, נצטרך להוסיף אותו לרשימה עם כפתור ה-Add בצד השמאלי התחתון.
עכשיו כשהוספנו את הפילטר ניתן את הדריסה הגרפית שתחול על האלמנטים העומדים בחוקיות שיצרנו. במקרה הזה אנחנו פשוט רוצים שלא יראו אותם, לכן נוריד את ה-V מהתיבה של ה-Visibility.
עם האישור על החלון נראה שהאלמנטים שמחילים את המילה 20 בשם הטיפוס או המשפחה- נעלמו.
הסתרת קווי חתך ברוויט לפי רמת פירוט
הדרך השלישית לשליטה בנראות החתכים במבט היא שוב באמצעות פילטר. אבל הפעם במקום להתייחס לשם של טיפוס ספציפי, נסתכל על רמת הפירוט של מבט החתך עצמו.
נחזור לחלון ה-Visibility Graphics וללשונית פילטר, וניתן את ההגדרות הבאות:
קטגוריה Sections, והפעם, במקום ה-family and type, נבחר ב-Detail Level, רמת הפירוט. אני רוצה לדוגמה שחתך לא יופיע כאשר רמת הפירוט שלו היא גסה. חתכים שהמבט שלהם ברמת פירוט עדינה ובינונית עדיין יופיעו.
אז החוק שאני יוצרת כולל את האלמנטים שברמת פירוט גסה יותר מ-Fine.
נאשר את ההגדרה ונוסיף את הפילטר לחלון ה-VG. לא נשכח לסמן V בתיבה של Enable Filter ולהוריד את ה-V מפילטרים אחרים שלא נרצה שיעבדו.
ולבסוף, כדי להסתיר את האלמנטים שעומדים בחוק שיצרנו, נוריד את ה-V מהתיבה של Visibility.
בחזרה במבט- החתכים שהמבט שלהם ברמת פירוט גסה- נעלמו.
אז ראינו שני פילטרים שונים שמאפשרים לנו להסתיר רק חלק מהקטגוריה ולא את הקטגוריה כולה, אם לפי שם הטיפוס ואם לפי רמת הפירוט. רמת הפירוט מאפשרת לכלול מספר טיפוסים בבת אחת, בלי שנצטרך ליצור חוקיות לכל שם טיפוס שונה.
הגעתם עד לסוף הפוסט? מדהימים! מוזמנים לצפות בהדרכה המלאה בסרטון מטה מערוץ היוטיוב או להמשיף ללמוד עם אחד מהקורסים שלנו באתר. מקווה שנהניתם ונתראה בטיפ הבא!
4 מחשבות על “איך להסתיר אוטומטית קווי חתך ברוויט”
אחלה שיעור
קצר וקולע
חידש לי רק בנושא DETAIL LEVEL (רעיון טוב)
ובהחלט טוב להתרענן
כיף לשמוע ותודה על התגובה!
אשמח לדעת איך את מכינה תוכניות כאלה יפות ברוויט?
אשמח למידע על זה, שיטות עבודה וכו…
היי נדר, אפשר להגיע לגרפיקה מקסימה ישירות בתוך הרוויט עם עבודה על הגרפיקה ויציר תבניות גרפיות.
במדריך הזה תוכל לקרוא על הנושא:
http://www.revitpros.org/post/revit-graphic-templates/
ויש לנו גם קורסים שידריכו אותך יותר לעומק, או טמפלט מקצועי שמכיל תבניות גרפיות מוכנות. מוזמן לעיין באתר ולהיות בקשר!